27/1-11



Uj uj uj vad trött jag är, denna dag har varit seeeeg!
Men i morgon är det fredag och sen kommer helgen som jag ska vara ledig på, yeii :)
Och så är mamma på besök i stan så vi har planerat att umgås hela helgen när hon väl är här, dubbel yeii!
Och nästa vecka ska vi kolla på hus, hoppas verkligen att det ser bra ut och i sådana fall att vi kan köpa det, skulle ju inte skada med mer plats nu så att säga ;)
Och i tisdags så var vi på UL och kollade på den lille krabaten och allt såg bra ut som det skulle,
även om dom sa att det såg bra ut på KUB så är man ju lite nervös inför UL, men vet ju aldrig vad som kan hända under tiden, men eftersom allt såg bra ut så kan man ju släppa det ialla fall :)
Haha och så somnade den mitt i allt med, såg rätt roligt ut och självklart så ville den INTE ligga som vi ville så var jätte bökigt att få några bra bilder, lyckades få några som dög ialla fall för oss!
Och så sa hon att den tydligen gillade att ligga med rygg/rumpa utåtriktad vilket förklarar varför magen står rakt ut på högersidan oftast, speciellt på morgonen! ^^
Och vi hade tur som fick se vilket kön det är med tanke på att vi hade ingen aning om att man skulle säga till om det direkt när man kom in så vi frågade när vi nästan var klara, men hon var snäll och tog en snabb titt, och det är ....... en pojk :)
haha hon han typ kolla i 2 sek sen sa hon; ja det var ju inte så svårt, det blir en pojk!
Och då tittade jag på Peter och man såg hur hög hatt han fick och ett flin som gick från öra till öra ^^
Så nu funderar man ju på hur han ser ut och allt det där, så spännande!!
Måste köpa mer mamma byxor med, dom är ju dock dyra men ack så himla sköna och bekväma!!!
Plus att man kan ju hitta på rea och om man har bra koll på storlek så kan man ju hitta billigt på blocket och tradera! Ska ialla fall försöka kolla på hm en snabbis i helgen om jag hittar nått!
Nu blir det nog lite kexchoklad och mys! Herrrå!

Som sagt han ville ju inte ligga rätt så detta vart den bästa bilden, men vi vart nöjd ialla fall ^^
Han ligger med rumpan uppåt och huvudet ner!

22/1-11



När ska denna trötthet försvinna tro? Är inget annat än trött och små hungrig, och kiss nödig så klart X)
Men illamåendet är ju nästan helt borta faktiskt så är jätte glad för det för det var det värsta, fy!!
Sitter just nu och kollar på när Peter sover, han är rolig min man om inte annat en väldigt trött man ;)
Annars lyssnar vi på Cornelis Vreeswijk och kände förut när bebis låg och sparka och flyttade på sig,
ikväll så har den inte velat laga stilla och om den gjort det så ska den promt ligga och trycka på högersida så blir en hård bula där, Peter tyckte det var ganska fränt att trycka ner den när han
kände att den låg där haha ;)
Men då blir den ju upprörd och bökar som f*n och så kommer den och lägger sig tillbaka igen, envis som get..!
Det gör ju inget att den ligger där, det är när den legat där ett tag som det kan börja ömma och göra ont och då brukar jag peta lite och då kan den böka iväg sig :)
Och i morgon är det 2 dagar kvar tills vi ska på UL, ska bli mysigt och få se den lille skrutten igen,
jag har ju ingen tids tålamod, vilket dom flesta vet och om inte annat så märker dom väl det på mig nu!
Elin på jobbet tror att jag kommer räkna minuter snart, och jag kan säga att på måndag kväll kommer jag nog göra det ska du se ;)
Och i morgon kommer Peters familj och ska säga grattis i efterskott och jag ska jobba till kvart över 5 så kommer vara helt död när dom kommer! Fast är ju ledig måndag så får vila då :)
Funderar starkt på att tralla ner till kronis och handla liiiiite lakrits och choklad, har ju dille på dom 2 sakerna och Loka vatten mmmmmmmmmumms säger jag!!
Ne nu ska jag spraka upp min man så får han följa med, herrrå :)

Familjeliv;

Vecka 18

Kroppen:
Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

 

Dom här bilderna är dock tagna i vecka 17 men var ju bara ett par dagar sedan så :)

Min navel har blivit större, får plats med tummen där i haha!


13/1-11



Mmmm nyponsoppa is the shit, mumms! Och så har jag fått i mig macka idag så jag börjar gå mot bättringsvägen ialla fall! Fattar inte hur jag kunde få magsjuka igen (eller vad det nu är) det var ju inte länge sedan jag hade det?! Kanske har med att göra att man är gravid och mer känslig,
men ändå det är ju ett helvete som ingen människa borde ha mer än högs 1 gång om året, om äns det!! Och Peter klarar sig sjäääälvklart utan några problem den tur mörten!!
Och i helgen ska vi ha lite kalas för Peter med släkten, är det tänkt ialla fall så ska baka lite bullar och kakor och tårtan får han göra själv (han vill så gärna göra den ;)
Måste komma på en present att köpa med, hmmm det får bli morgondagens huvudvärk ^^
Och nu är det mindre än 2 veckor tills vi ska på UL, åhhh vad man vill att tiden ska gå fortare!!
Ska se om vi kan få se om det är en pojke eller flicka om den lille inte är vrång och ligger med benen i kors vill säga :P Men det e ju inte hela världen ändå, kommer vara så kul att bara få se bebis ändå :)
Det känns som att vi börjar gå mot ljusare tider, vår solen har kommit hit idag och ljust så fint!
Får hålla tummarna för att det fortsätter så, skadar ju inte om den kunde komma så fort som möjligt så att säga ;) Gud vad skönt/gott med en kaffe och bulle i solen på ballkonen säg!
Nee funderar på om man ska orka ta ner julgardinerna i vardagsrummet och julbelysingen så är det sista av julen borta, känns som att det börjar bli dax nu så att säga! Aja lika bra att göra det så det blir gjort, herrå!

Så söt när hon sitter och solar ;)


7/1-11



Brrr kallt här hemma ju, köper snart en sån där värme fläkt på jobbet och ställer här hemma!!
Annars sitter jag och kollar på när katten utforskar lådorna i köket, hon har lyckats fått ut bestick lådan och försöker få ut lådan under, ser faktiskt väldigt roligt ut ;)
Hämtat ut mitt paket med mina nya vår skor och så råkade slinka med ett par leggins (man kan aldrig få för mycket at dom) och en tröja som är ganska töjbar som jag kan växa i!
Och här om dagen kom våra nya gardiner till köket, yeiii!!
Fast min man sa att kan inte tänker sätta utt dom försen i april (det är lite knepigt att få upp dom så därför får han hjälpa mig) men men, jag ska nog se till att dom kommer upp innan ;)
Med lite vilja och envishet så går det att få dom att göra det mesta, oftast ialla fall!
Folk har frågat varför jag inte lägger upp bild på magen än och det är för att jag tyckt att jag sett pluffsig ut bara, gick in i vecka 16 idag ialla fall, man tycker att dom där veckorna innan UL går såååååååååååååååå sakta!! Men när väl dagen kommer så tycker man helt plötsligt att det gick väldans fort, knepigt det där! Hoppas vi får veta vilket kön det är så den inte ligger med benen i kors eller nått liknande, visst man ska inte lita 100% på att det blir det könet dom säger men ändå, jag är så himla nyfiken så kan inte hålla mig och Peter vill ju med veta så :)
Och igår fick jag äntligen grillade korv i bröd, mumms! Mycket godare att äta den grillad än stekt!
Vi var hos hans morbror på kalas och då bjöd som på det, riktigt mysigt :)
Nu måste jag nog röra på mig, herrå!!

Lite fynd jag gjorde här om dagen :) brödkorg, fönster ljuslykta och fjärilar man hänger på gardinstången;




Mina nya skor och en bild på magen, syns inte så mycket men det börjar sakta men säkert bli en bula;

nemen, mina nya leggins haha ;)

2/1-11




Jahapp då var det ett nytt år, spännande och se hur detta kommer bli ;)
Och eftersom dom flesta vet nu att jag är gravid så kan jag slappna av mer när jag skriver utan att behöva tänka mig för, känns väldans skönt måste jag säga ^^,
Men det har ju inte varit helt lätt att hålla tyst kan jag lova men man vill ju inte skrika ut det innan man varit på kub och sett så att allt står rätt till, plus att innan v12 så har man störst chans att få missfall! Inte så kul att berätta för alla och sen slutar det med att det inte blir något, skulle bara bli jobbigt ju :/
Visst man kan få missfall även när man gått 6 månader och vid födseln (vilket inte är så vanligt)
men visst blir man rädd när man tänker på det, skulle ljuga om jag inte sa att jag är rädd var och varannan dag, även om man inte kan göra saken bättre av att tänka på det för skulle det hända så gör det bara det men man har ju alltid det i tanken längst in i huvudet, vill bara att det ska börja sparka så man kan få en bekräftelse på att allt är som det ska ;)
Känner att det sprudar långt nere i magen ibland men är ju i v15 så får vänta ett litet tag till innan man känner några karate sparkar hehe!
Så på jul berättade vi för våra föräldrar, dom vart så glada så vissa fick allt tårar i ögonen och pappa höll på att trilla av stolen haha! Inte varje dag man får en sådan julklapp!
Och på nyår så berättade vi det för alla som var där (några få visste ju om det redan eftersom jag inte kunnat hålla mig ;)) men shit vilken reaktion, först en sekunds tystnad (fast den kändes så mycket längre ka jag lova) och sen gallskrik(!!) alla flög upp och skulle komma och kramas och gratta och vissa vart rikigt tårögda, smittade ju av sig lite till en annan (speciellt med alla hormoner nu med) skönt att ha fått det sagt nu :)
Så den 25 januare ska vi på UL och så ska vi kolla kön, eller ja om bebisen ligger rätt så man ser vill säga ^^, jag är så fruktansvärt nyfiken och har inget tålamod(!) så jag kan då inte hålla mig, och Peter är allt nyfiken han med fast han kanske inte säger det rakt ut men han vill med veta :)
Shit man går hemma och har nedräkning, vill bara att den jävla dagen ska komma haha!
Och för er som undrar, jaa det var planerat! Slipper ni fråga!
Och vi är beräknade ca 30 Juni så blir dett sommar barn, skönt att vara höggravid när man inte behöver pälsa på sig hundra kilo kläder och så har det ändå inte blitt för varmt :)
Tänkte jag skull lägga upp några bilder från KUB här och sen ska jag allt sätta mig och snoza i soffan, är ju så trött hela tiden!! Så Hej Hopp på er!

Här ligger den med benen rakt upp i luften :)

:)

En närbild:)

RSS 2.0